Порошенко: Інвестиція Саудівської Аравії в АПК України — найбільша в історії

14 вересня 2018, 13:59 2431

Саудівська Аравія інвестувала в агросектор України найбільшу за всю історію незалежності сумму коштів.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії, передає ТСН.

«Цього тижня саудівська компанія як результат ефективних переговорів і мого візиту до Ер-Ріяду наприкінці минулого року ухвалила рішення про інвестиції великої кількості коштів в український АПК. Я не маю права називати суму, але можу наголосити, що це найбільший інвестиційний проект в сільськогосподарському секторі за всю історію незалежної України», — заявив президент.

Порошенко також наголосив, що капітальні інвестиції за підсумком першого півріччя 2018 року зросли на «астрономічні 26,5%».

«Великі іноземні інвестори вірять у перспективу нашої країни попри продовження війни», — зазначив він.


Для довідки: 12, вересня 2018 р Mriya Farming PLC (Великобританія) і SALIC UK Ltd (Saudi Agricultural and Livestock Investment Company, Великобританія) оголосили про укладення договору купівлі-продажу сільськогосподарських активів групи «Мрія», включаючи всі об'єкти інфраструктури, технічний парк , а також компанії, які володіють правом оренди земельної банку. Сума угоди не розголошується.