Підрозділ Crop Science Bayer продемонстрував зниження показників

12 березня 2018, 15:57 3874

Обсяги продажів аграрного підрозділу компанії Bayer Crop Science зменшилися на 2,2% (з коригуванням відносно валютних курсів і портфоліо), до позначки €9,577 млрд.

Про це повідомляється в фінансовому звіті Bayer за 2017 рік.

Як повідомив голова правління компанії Bayer Вернер Бауманн (Werner Baumann) під час конференції з фінансової звітності в Леверкузені, зниження пояснюється ситуацією на ринку сільськогосподарської продукції в Бразилії, де обсяги продажів зменшилися через несподівано великі запаси продукції на ринку.

За винятком Бразилії, продажі відділу Crop Science зросли на 3%. Обсяги продажів зменшилися на 18% у Латинській Америці, але найбільше зросли у Північній Америці (на 5,8%), а також в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та в Європі/на Близькому Сході/в Африці.

Обсяги продажів у підрозділі насіння (Seeds) продемонстрували позитивну динаміку зі зростанням на 9,1%.

Підрозділ Environmental Science, що займається продукцією для несільськогосподарського застосування, продемонстрував значно більше зростання обсягів продажів — на 14%. І навпаки, у підрозділі захисту засобів рослин (Crop Protection) спостерігалося зменшення обсягів продажів на 5,3%. Фунгіциди (мінус 9,9%) та інсектициди (мінус 6,1%) показали непропорційне зниження обсягів продажів, на відміну від гербіцидів та продукції для протруєння насіння, де зниження обсягів продажів було значно менш виражене — 1,6 і 0,3%, відповідно.

Показник EBITDA до вирахування спеціальних статей для підрозділу Crop Science знизився на 15,6%, до позначки €2,043 млрд. Це переважно пояснюється ситуацією в Бразилії, що призвела до зниження відпускних цін та обсягів продажів. Додатковим фактором став несприятливий вплив валютних курсів у сумі  €63 млн.


Для довідки: Bayer — інноваційна компанія з 150-річною історією, займає ключові позиції в сфері охорони здоров'я і сільського господарства у всьому світі.