Петрище: Другий етап глобального проекту Allseeds в Южному стартував

08 червня 2017, 10:07 2337

Група Allseeds приступила до реалізації другого етапу свого глобального проекту у порту «Южний» — будівництва мультифункціонального, орієнтованого на переробку сої, маслозаводу потужністю 5000 тонн на добу.

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба компанії.

Як зазначають в Allseeds, цей завод за своєю потужністю стане унікальним в Європі олійно-видобувним підприємством. На його будівництво і доведення до необхідних параметрів супутньої йому інфраструктури компанія відводить близько трьох років.

Уведення в експлуатацію такого підприємства означає, що протягом року компанії треба буде додатково до наявних обсягів завезти-вивезти, прийняти-відправити близько 1 700 тис. т сировини і готової продукції — шроту і масла. Тому не обійдеться без додаткових вкладень у розвиток інфраструктури її олійного комплексу в «Южному» — елеваторно-складського, бакового і залізничного господарства, розповідають в компанії.

Нарощування переробних потужностей дасть можливість групі Allseeds отримати синергетичний ефект, підвищити ефективність свого бізнесу шляхом суттєвої економії умовно-постійних витрат на одиницю продукції, що виробляється і в кінцевому підсумку — стати більш конкурентоспроможною.

З обсягом переробки близько 2,5 млн т на рік Allseeds стане компанією № 2 на олійному ринку України, загальна сума її інвестицій в Україну досягне $400 млн.

«У тендері на постачання устаткування і технологій для нового заводу беруть участь провідні в олійно-жировому бізнесі світу компанії — Андреотті (Andreotti Impianti), Європа Краун (Europa Crown), Десмет (Desmet Ballestra), Муянг (Jiangsu Muyang)» та інші, — зазначив голова ради директорів групи Allseeds В'ячеслав Петрище.


Для довідки: Allseeds Group — один з найбільших виробників і експортерів рослинних масел і шротів в Україні. У порту «Южний» Allseeds на власному терміналі рослинних масел місткістю 45 тис. м3 надає послуги з їх перевалки, обслуговуючи танкери до 100 тис. т з осадкою до 14,6 м. Також в порту «Южний» компанія оперує сучасним олійно-екстракційним заводом потужністю 2400 т/добу переробки насіння соняшнику.