Озима пшениця Grain Alliance у доброму стані

31 січня 2019, 17:12 3327

Стан озимої пшениці на полях Grain Alliance («Баришівської зернової компанії») агрономічною службою компанії оцінюється як добрий та  задовільний.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, аналіз стану озимих культур, проведений агрометеорологічною службою України, показав, що більшість посівів озимини ввійшла у період перезимівлі у доброму і задовільному стані. Це дає підстави для прогнозування врожаю озимих культур щонайменше на рівні минулого року. Але синоптики попереджають — критичними можуть стати короткострокові похолодання у січні та лютому із загрозою утворення льодової кірки на полях.

«Цієї зими внаслідок надійного снігового покриву, який становив у середньому 10-20 см, загрози для озимої пшениці на полях  Grain Alliance не виникало навіть при зниженні температури повітря до мінус 15-20 0С. Високий сніговий покрив, спостерігається тривалий час на багатьох полях. При цьому земля під снігом не промерзла, на відміну від минулого року, коли промерзання ґрунту спостерігалось до 20 см. В останні числа січня, внаслідок потепління, маємо танення снігу, і земля насичується вологою, це створює передумови для формування достатнього ресурсу ґрунтової вологи навесні, — зазначив головний агроном компанії Олег Коваль

Також уточнюється, що у Grain Alliance під урожай 2019 року озимої пшениці посіяно на площі біля 3,7 тис. га, зокрема 108 га — органічної. Озимину вирощують у Київській, Черкаській, Чернігівській та Полтавській областях.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 250 тис. т, розташовані у Баришівці, Яготині, Березані, Пирятині, Ніжині і Ярмолинцях. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.