Ощадбанк відсудив у колишніх власників Креативу $200 млн

19 жовтня 2016, 13:56 2167

Кіровський районний суд м. Кіровограда (м. Кропивницький) ухвалив рішення про повне задоволення позову «Ощадбанку» до колишніх топ-менеджерів та власників компанії «Креатив» — Максима Березкіна та Юрія Давидова, які є поручителями за боргами компанії.

На користь держбанку з обох фігурантів стягнуто майже $200 млн, повідомили в «Ощадбанку».

Також відмічається, що раніше по іншій справі «Ощадбанк» виграв суд у Максима Березкіна на суму $25 млн. За заявою банку ухвалою суду було накладено арешт на все рухоме і нерухоме майно Максима Березкіна та розпочато примусове стягнення.

Крім того, на даний час на розгляді в судах перебувають ще два позови держбанку до колишніх керівників та засновників групи «Креатив» про стягнення заборгованості. 


Для довідки: група «Креатив» раніше була другим найбільшим виробником соняшникової олії в Україні. Через рік після того, як в 2012 р. «Креатив» практично потроїв потужності з переробки соняшнику до 1,1 млн т в рік, його виручка перевищила $1 млрд. Чистий прибуток останній раз компанія отримала в 2013 р. У вересні стало відомо, що 77% акцій групи «Креатив» перейшли до нових власників, а в лютому 2016 р. уряд дозволив агрохолдингу «Кернел» викупити у «Укргазбанку» права вимоги на ОЕЗ «Еллада», який належить групі «Креатив».