Оптімусагро Трейд збільшила виробництво соняшникової олії

24 квітня 2019, 15:53 1934

Компанія «Оптімусагро Трейд» в І кварталі 2019 року збільшила виробництво соняшникової олії.

Про це говориться у повідомленні компанії.

Так, у січні-березні 2019 року виробництво нерафінованої соняшникової олії на виробничих потужностях ТОВ збільшилось на 8% — до 98,719 тис. т (91, 286 тис. т у І кварталі 2018 року).

«Збільшення виробництва олії вдалося досягти за рахунок поліпшення якості переробляємого насіння соняшнику, а також високого попиту покупців», — пояснили в компанії.


Для довідки: за даними асоціації «Укроліяпром», за підсумками першої половини 2018/19 МР ТОВ «Оптімусагро Трейд» займає друге місце серед лідерів-виробників нерафінованої соняшникової олії з часткою ринку — 6,4%.

«Оптимус Агро» — агропромислова компанія, один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом соняшникової олії, шроту і лушпиння. На українському ринку компанія входить в ТОП-5 українських переробників насіння соняшнику за встановленими потужностями.

«Оптимус Агро» в Україні об'єднує мережу елеваторів в Дніпропетровській, Кіровоградській, Харківській, Запорізькій, Херсонській, Донецькій і Черкаській областях загальною потужністю одноразового зберігання понад 1,1 млн т зернових. Потужності з переробки соняшнику «Запорізького олійно-екстракційного заводу» складають 900 тис. т/рік.