Окупаційна «влада» незаконно розпоряджається птахофабрикою AVANGARDCO в Криму

30 серпня 2016, 15:36 3013

Найбільший в Євразії агрохолдинг UkrLandFarming заявляє про незаконне захоплення у Криму території, приміщень та обладнання птахофабрики «Южная Холдинг», що входить в структури компанії AVANGARDCO.

Йдеться про незаконну передачу земель, арендованих «Южная-Холдингом», у користування ТОВ «Кримська торгово-промислова компанія» дружини колишнього народного депутата України Олега Царьова. Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба UkrLandFarming.

«Окремо наголошуємо, що це сталось без попереднього повідомлення керівництва AVANGARDCO та UkrLandFarming, і тим більше без формальних юридичних (усних чи письмових) домовленостей головного акціонера компанії із ТОВ «КТПК», — повідомили в прес-службі.

Подробиці і наслідки захоплення наразі з’ясовує служба безпеки агрохолдингу.

Відмічається, що це вже не перша спроба незаконно заволодіти майном найбільшої в Криму птахофабрики «Южная Холдинг», що перебуває у законсервованому стані із кінця 2013 року. Раніше «влада» Криму намагалася застосувати до активів групи AVANGARDCO, зокрема, і до «Южної Холдинг», так зване «законодавство про примусовий викуп» об’єктів, що мають стратегічне значення. Проте ані керівництво птахофабрики, ані структурні підрозділи AVANGARDCO, ані центральний офіс UkrLandFarming чи його акціонери не проводили і не збираються проводити жодних переговорів щодо такого «викупу», чи іншого способу незаконного відчуження активів птахофабрики.

Окрим того, як заявляють в UkrLandFarming, російське видання «Ведомости» розповсюдило неправдиву інформацію із посиланням на чиновника самопроголошеного «мінсільгоспу Криму» про нібито досягнуті домовленості «нового інвестора» із «Авангардом» «про використання наявного на цій території майна». «Там збереглися лише старі корпуси та не лишилось обладнання», — «цитують» «чиновника» «Ведомости».

AVANGARDCO повністю спростовує цю інформацію. «Ми не вели і не будемо вести переговорів щодо свого майна в анексованому Криму. Переговори можливі виключно в міжнародному контексті після повернення Україні окупованого півострова. Також ми спростовуємо інформацію про нібито відсутність на території фабрики обладнання. Вочевидь ця заява робиться задля легалізації розкрадання неналежного окупантам майна і завищення ціни майбутніх «інвестицій», — говорять в компанії.

В AVANGARDCO підкреслюють, що дії людей, підприємств чи організацій, що фізично або юридично в будь-який незаконний спосіб спробують отримати фактичний контроль над активами, земельними ділянками, технікою, обладнанням, приміщеннями та іншою приватною власністю AVANGARDCO у Криму, будуть розцінювати виключно як кримінальний злочин, про що буде заявлено до законних правоохоронних органів України.

Також компанія звертатиметься до міжнародних судових інстанцій з метою захисту прав бізнесу, акції якого котируються на Лондонській фондовій біржі.


Для довідки: Птахофабрика «Южная Холдинг» входить в структуру агрохолдингу «Авангард», найбільшого в Україні виробника курячих яєць і яєчного виробництва. Основні виробничі потужності фабрики розташовані в с. Перово Сімферопольського району АРК. 

«Южная Холдинг» є найбільшою в Криму птахофабрикою, загальна кількість курей-несучок якої перевищує 790 тис. голів. При цьому перспективна розрахункова потужність фабрики складає понад 1 млн. голів. Це дозволяє забезпечити Крим власними яйцями на 100%. Також до складу птахофабрики входять зона для підрощування молодняка на 556 тис. курей-несучок, фасувальний цех, допоміжні приміщення площею до 5 тис. кв. м.