ОККО відкрив новий склад для рідких добрив

23 лютого 2018, 11:46 4043

Холдинг ОККО Group напередодні  старту весняно-польових робіт відкрив у Вапнярці (Вінницька область) новий склад для зберігання рідких мінеральних добрив типу КАС.

Його облаштовано на території недіючої досі нафтобази після проведення відповідної реконструкції резервуарів та допоміжного обладнання, говориться у повідомленні компанії.

Зараз потужності Вапнярського складу КАС-добрив дозволяють зберігати одночасно 2,5 тисячі тонн рідких добрив, а до кінця 2018 року вони зростуть до 8-9 тисяч тонн. Після цього він стане найбільшим у Вінницькій області. Склад оперує власним транспортним парком, що дає змогу вчасно й оперативно доставити товар замовникові.

Торік ОККО Group  уже переобладнав дві свої колишні нафтобази — у Ярмолинцях (Хмельницька область) та Новій Любомирці (Рівненська область) — під склади для сипких мінеральних добрив. На цих базах можна зберігати по 4 тисячі сипких добрив. При цьому ОККО Group  зараз розглядає варіанти розширення своєї складської інфраструктури для мінеральних добрив і в інших регіонах України.

«Завдяки нашим інвестиціям у перелічених регіонах істотно поліпшиться інфраструктура забезпечення сільгоспвиробників мінеральними добривами. Особливо це актуально для дрібних і середніх господарств, яким невигідно купувати агрохімію вагонними партіями чи утримувати власні потужності для зберігання міндобрив. Тим більше, що наш холдинг має можливість  реалізувати їх і на умовах відтермінування розрахунку, оформивши з покупцем форвардну угоду чи аграрну розписку», — розповідає віце-президент ОККО Group Юрій Кучабський. 

Як відзначають в компанії, співпраця з ОККО Group дозволяє аграріям збалансувати свої витрати, отримавши при цьому постачальника всіх необхідних ресурсів — і мінеральних добрив, і паливно-мастильних матеріалів і фінансової підтримки, і засобів захисту рослин і т.д.


Для довідки: OKKO Group — загальноукраїнський холдинг, до складу якого входить більше 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі,  будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. Акціонерами й інституціональними інвесторами компаній холдингу є Європейський банк реконструкції та розвитку, Goldman Sachs, Horizon Capital, Renaissance Capital, Genesis Asset Managers, LLP та ін.