Одеський зерновий термінал ДПЗКУ отримав 180 млн грн чистого прибутку

08 вересня 2017, 09:47 6576

ТОВ «Одеський зерновий термінал» (ОЗТ), філія ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», у 2016/17 МР отримав майже 180 млн грн чистого прибутку.

Про це заявив перший заступник голови правління ПАТ «ДПЗКУ» Віталій Шулежко, говориться у повідомленні компанії.

Він зазначив, що на сьогодні Одеський зерновий термінал є одним з лідерів серед філій корпорації.

«У сезоні 2015/16 «Одеський зерновий термінал» встановив особистий історичний рекорд, відвантаживши на воду понад 1,6 млн. тонн зернових. А у 2016/17 маркетинговому році забезпечив майже 180 млн грн чистого прибутку», — зауважив перший заступник голови правління корпорації.

Директор філії Олександр Одольський відзначив, що за рахунок модернізації окремих ділянок і оновлення технологічної схеми роботи елеватора середню інтенсивність навантаження на судна вже зараз вдалось довести до 12-14 тис. т на добу (при паспортній 7,5 тис. т).

«Дію фактора застарілого обладнання і технологій також вдається мінімізувати за рахунок прозорих підходів в організації менеджменту підприємства, посилення координації роботи з партнерами, першою чергою, з Адміністрацією морських портів України (АМПУ). Крім того, за умови виконання програми технічного переозброєння у цьому році, ми зможемо подолати рубіж щомісячної морської перевалки на рівні 300 тис. т», — зазначив директор філії.


Для довідки: ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» — національний оператор зернового ринку України. Створена в 2010 р, ДПЗКУ є найпотужнішою державної вертикально-інтегрованою компанією в сфері зберігання, переробки, перевалки та експорту зернових. Корпорації належить 10% сертифікованих елеваторних потужностей України. ДПЗКУ налічує 50 філій в 20 областях, в т.ч. 2 елеватори в морських портах — філія «Одеський зерновий термінал» та філія «Миколаївський портовий елеватор».