Новий термінал НІБУЛОНа: будівельні роботи завершуються, йде підйом силосів

30 травня 2019, 11:25 1895

Компанія «НІБУЛОН» завершує загально будівельні роботи на перевантажувальному терміналі в Тернівці Вільнянського р-ну Запорізької обл.

Як говориться у повідомленні підприємства, наразі підрядні організації завершують улаштування фундаментів під металеві ємності, монтаж яких активно триває на будівництві. Загалом монтажникам доведеться зібрати 20 ємностей загальною місткістю 76 тис. тонн.

«Усього ж за час будівництва потужного вже третього підприємства ТОВ СП «НІБУЛОН» в Запорізькій області буде змонтовано 3640 тонн металоконструкцій, зокрема сьогодні в активній фазі на майданчику монтаж естакади відвантаження зерна на річковий та автомобільний транспорт та транспортних галерей», — йдеться у повідомленні.

До кінця цього тижня підрядники вже мають закінчити всі оздоблювальні роботи в адміністративно-лабораторному корпусі, їдальні та пожежному депо і майстерні. Тим часом у робочій вежі триває встановлення необхідного технологічного обладнання: сепаратори зерна і скальпелятори (BUHLER GmBh, Швейцарія), а також транспортне обладнання (Cimbria Unigrain A/S, Данія).

«Таким чином до 10 червня на майданчику фінішують абсолютно всі будівельно-монтажні роботи, давши початок пусконалагоджувальним роботам. На збудованому причалі, довжина якого 150 м, завершується монтаж суднонавантажувальної машини британського виробництва Telestack TS 527», — додали в «НІБУЛОНі».

Найскладніше завдання, що сьогодні стоїть перед будівельниками, — це будівництво 29,4 тис. м2 внутрішніх бетонних під'їзних шляхів й стоянки для відстоювання автотранспорту тощо, що ускладнювалось останнім часом несприятливими погодними умовами.


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє другою за величиною мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.