Новоодеський термінал НІБУЛОНа поставив новий рекорд

21 жовтня 2016, 10:28 2838

Перевантажувальний термінал компанії «НІБУЛОН» в м. Нова Одеса Миколаївської області відвантажив на водний транспорт 150 тис. т сільгосппродукції у 2016 р.

Про це повідомляється на сайті агрохолдингу.

Для перевезення такого обсягу зерна автомобільним транспортом знадобилося б понад 6,2 тис. вантажівок, які б завдали шкоди автошляхам Миколаївської області.

Також відмічається, що минулого місяця термінал прийняв свій перший мільйон тонн зернових та олійних культур з початку своєї роботи.


Для довідки: Нагадаємо, перевантажувальний термінал компанії «НІБУЛОН» в Новій Одесі був введений в експлуатацію навесні 2011 року. Об’єкт було зведено за унікальною технологією: на палях (2 630 штук) з підняттям площадки на 2,5 м. На філії «Новоодеська» вперше з усіх подібних підприємств компанії було зведено автомобілерозвантажувач, що здатний приймати  одночасно 3 культури, завдяки чому потужність збільшилась у 1,5 рази.

Термінал обладнаний датськими сушарками Cimbria Unigrain потужністю 100 т/годину, більшими за звичайні силосами для вологого зерна (по 250 т кожен) та більш потужним порівняно з філіями-попередниками судновим навантажувачем TELESTACK з продуктивністю 500 т/годину. Довжина причальної споруди біля термінала становить 120 м, таким чином, тут можуть одночасно  пришвартуватися два несамохідних судна.