НІБУЛОН зберіг урожай ранніх культур на рівні минулого року

21 серпня 2017, 12:37 2948

Всі виробничі філії ТОВ СП «НІБУЛОН» завершили роботи зі збирання ранніх зернових культур до 13 серпня та показали хороші результати.

Як говориться у повідомленні компанії, у 2017 р. урожай було зібрано з площі понад 30,5 тис. га, що майже на 6% більше, ніж  у 2016 р. При цьому, валовий збір ранніх зернових та технічних культур у поточному сезоні становить 120,8 тис. т, що практично на рівні минулого року.

«Зокрема валовий збір пшениці  становить майже 108 тис. т, що перевищує минулорічний показник  на 4570 т. За результатами збиральної кампанії 2017 р., середня врожайність по культурі склала майже 42 ц/га, що дорівнює аналогічному минулорічному показнику. Найкращих результатів урожайності вдалося досягти філіям «Присеймівська» (Сумська обл.)  — 52,9 ц/га та «Кам«янець-Подільська» (Хмельницька обл.) —  52,6 ц/га», — говориться у повідомленні компанії.

Разом з тим, загальний валовий збір озимого ріпаку  по підприємству становить понад 4 тис. т, а середня врожайність — 23,8 ц/га. Найкращі показники врожайності продемонструвала філія ДП «Лідієвське» (Миколаївська обл.) — 35,5 ц/га.

Щодо озимого та ярого ячменю, то середня врожайність культур по підприємству майже однакова — 35,3 ц/га, що перевищує минулорічний показник. Усього філіями компанії зібрано 5400 т озимого ячменю та 3800 т ярого.

За словами заступника генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» з сільськогосподарського виробництва Костянтина Хмельницького, незважаючи на цьогорічну потужну посуху в центральній частині України, Полтавській, Черкаській та частково Житомирській областях, зниженню врожайності ранніх зернових культур по країні в цілому до 10%, порівняно з минулим роком, компанії вдалося втримати кількісні показники на рівні 2016 р.

Окрім того, в компанії зазначають, що зібрали урожай високої якості, завдяки зниженню кількості карантинних бур'янів та шкідників.

У нинішній збиральній кампанії були задіяні 62 одиниці зернозбиральної техніки. Завдяки підвищенню організації праці і управління власним автопарком, а також підвищенню його технічної готовності, ТОВ СП «НІБУЛОН» не тільки уникнуло найму стороннього автотранспорту, а й спромоглося суттєво наростити обсяг послуг стороннім організаціям із вивезення врожаю.

Наразі у виробничих підрозділах компанії проводяться підготовчі роботи до осіннього циклу польових робіт. Зокрема, філії «НІБУЛОНа» вже забезпечені мінеральними добривами, закуповуються  елітне насіння, якісні протруйники тощо. Повним ходом йде підготовка до початку збирання соняшнику у південних філія Миколаївщини. Урожайність цієї культури очікується  вищою за середні багаторічні показники.