НІБУЛОН допоможе налагодити зернову логістику в Єгипті

12 грудня 2017, 10:30 2699

Продовольча сільськогосподарська організація ООН (ФО) та компанія «НІБУЛОН» 6 грудня 2017 р. у Каїрі (Єгипет) підписали меморандум про співпрацю з метою покращення ефективності роботи єгипетських компаній, які займаються виробництвом зернових, їх зберіганням та транспортуванням

Як говориться у повідомленні компанії, церемонія підписання відбулася в рамках форуму «Сприяння постійним інвестиціям у продовольчу безпеку Єгипту».

У рамках співпраці між організаціями компанія «НІБУЛОН» ділитиметься знаннями та досвідом шляхом проведення спільних заходів і нарад,  організованих з ФАО, щодо зберігання зерна, логістики та транспортування; шляхом участі компанії в діалозі з питань політики через галузеві асоціації, державно-приватні робочі групи та інші механізми; виявлення інвестиційних потреб та можливостей у зерновому секторі.

Окрім того, компанія братиме участь у галузевих тренінгах в Єгипті і Сербії щодо удосконалення зберігання зерна та логістики для молодих спеціалістів; міжнародних стандартів відбору зразків зерна та аналізів для інспекторських служб у Єгипті за повної підтримки представництва ФАО в країні.

«Ця угода – ще один визначний крок, спрямований на активізацію зусиль із розширення діяльності FAO щодо викорінення голоду і покращення продовольчої безпеки у регіоні», – заявив заступник генерального директора, головний представник ФАО на Близькому Сході й у Північній Африці Абдессалам Улд Ахмед.

Він підкреслив, що технічний досвід компанії «НІБУЛОН» абсолютно точно допоможе покращити зберігання продуктів харчування та логістику, знизити втрати продукції. Також ця співпраця додає важливий елемент у досягнення Цілей сталого розвитку в регіоні.

«Є потенціал для поліпшення, але потрібно докласти багато зусиль для покращення умов зберігання зерна, транспортування, відбору проб та аналізів, щоб народи Єгипту та сусідніх країн отримали від цього користь», – підкреслив Абдессалам Улд Ахмед.

 

У свою чергу, Олексій Вадатурський вказав на необхідність рішуче діяти в боротьбі з недоїданням та голодом, якого «не повинно бути у світі, в якому ми всі живемо. «НІБУЛОН», будучи відповідальним українським сільгосптоваровиробником та надійним експортером, поділяє політику FAO щодо викорінення голоду».

 

«Сьогодні «НІБУЛОН» готовий поділитися своїми знаннями щодо підвищення продуктивності на всіх ланках постачання зерна з ФАО та її партнерами, щоб ми могли просунутись у досягненні нашої спільної цілі – світу без голоду», – додав гендиректор «НІБУЛОНу».

 

Перебуваючи з діловим візитом у Єгипті, делегація компанії «НІБУЛОН» на чолі з генеральним директором О. Вадатурським також відвідала Міністерство постачання та внутрішньої торгівлі Єгипту, де зустрілася з міністром Алі Ель-Моселхі та його заступником Ібрагімом Ашмауі. Під час зустрічі було обговорено питання участі компанії в інвестиційних проектах, направлених на розвиток портової інфраструктури, елеваторної місткості та річкової навігації по Нілу, заради підвищення ефективності внутрішньої логістики та забезпечення сталої продовольчої безпеки в Єгипті. Окрім того, в Міністерстві сільського господарства та меліорації земель Єгипту  разом із міністром Абдель-Мунйемом Ель-Банна та його заступником Сафуатом Ель-Хаддад була розглянута співпраця між Україною та Єгиптом в аграрному секторі.