НІБУЛОН через місяць відкриє два річкових термінали

11 травня 2017, 10:37 2790

Компанія «НІБУЛОН» у с. Біленьке Запорізької області та в м. Гола Пристань Херсонської області продовжує будівництво перевантажувальних терміналів з відвантаження зерна на річковий транспорт.

Відкриття нових об'єктів планується через місяць, говориться в повідомленні агрохолдингу.

Відзначається, що будівництво підприємств йде за графіком. До 1 червня мають бути завершені всі будівельні роботи, далі черга за пусконалагоджувальними роботами та благоустроєм території.

Аграрії отримають вигоду від користування новими терміналами за рахунок скорочення плеча перевезень сільськогосподарської продукції, пояснюють в компанії.

«Економія для сільгосптоваровиробників становитиме близько 300-400 грн, більше $10-15 на одній тонні, тож виробник, який раніше здавав зерно в Миколаїв чи Одесу, отримуватиме більше обігових коштів. Це якраз те, заради чого ми будуємо ці підприємства. Це мінімізація знаходження автотранспорту на шляхах, зменшення кількості автомобілів кожного регіону в 3-4 р., і плеча перевезень.  Від цього виграють всі учасники зернового ринку і місцеві жителі», — підкреслив генеральний директор «НІБУЛОНа» Олексій Вадатурський.


Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє та управляє другою за розміром мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів та сучасним морським терміналом, розташованим у м. Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю та ячмінь у більш ніш 20 країн світу. Щорічний обсяг експорту «НІБУЛОНу» сягає 4,5 млн т.