На Миколаївщині побудують біогазовий комплекс під сировину заводу ED&F Man

27 лютого 2019, 14:54 3064

Компанія-інвестор ТОВ «Агромир» у 2019 р. планує розпочати будівництво біогазового комплексу потужністю у 3000 кВт безпосередньо біля постачальника сировини — цукрового заводу ТОВ «Юкрейніан Шугар Компані» (ED&F Man).

Про це заявив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко, говориться у повідомленні ОДА.

Проект буде реалізовано в межах Первомайської селищної ради Вітовського району.

«Переконаний, що біогазові установки повинні стати важливою складовою енергетичного та промислового комплексів. Їх переваги беззаперечні: це не лише отримання палива, яке можна використовувати для виробництва електроенергії, інших промислово-побутових потреб виробничих комплексів, а й вирішення питання утилізації відходів — замість витрат на їх вивезення та захоронення підприємство отримує додатковий прибуток. При цьому місцева громада буде забезпечена новими робочими місцями та має суттєві надходження до бюджету», — наголошує Олексій Савченко.  

За його словами, під час будівництва установки використовуватимуться найновіші розробки й технології європейських лідерів щодо переробки біомаси, а продуктами переробки бурякового жому будуть електроенергія та тепло, а саме виробництво біогазу буде майже безвідходним, адже підприємство одночасно також вироблятиме безпечні та якісні органічні добрива.


Для довідки: компанія ED&F Man заснована в 1783 році Джеймсом Маном в Лондоні. Вона є найбільшим постачальником продуктів харчування, цукру, спецій, кормів для тварин, тропічних олій, гуми, біопалива та кави через мережу офісів і агентств в 50 країнах світу.

В Україні ED&F Man належить Засільський цукровий завод (Миколаївська область). У 2012 році дочірнє підприємство ED& F Man «Юкрейніан шугар компані» спільно з аграрно-торговою фірмою «Агро-Дело» почали вирощувати цукровий буряк для виробництва цукру.