На Львівщині побудують «європейський» сирзавод

18 лютого 2017, 09:25 6281

Фермерське господарство «Фаворит КІМ» та компанія «Добра корівка» завершили реконструкцію діючого корівника в с. Фалиш Львівської обл. на 300 голів, а також будівництво нової козячої ферми у с. Угерсько на 1 тис. голів. Також планується відкриття молокопереробного заводу.

Про це повідомляє видання ZAXID.NET.

За словами директора компанії «Добра корівка» Олега Іваника, будівництво сучасного молокопереробного заводу планується із використанням новітніх технологій та з дотриманням усіх норм відповідно до системи контролю за якістю харчової продукції (HASP), яка діє в Європейському союзі.

«Уже є підписані контракти щодо закупівлі сучасного голландського обладнання, що є важливим для отримання високоякісного продукту. На сьогодні ми залучаємо найкращих технологів та спеціалістів із Нідерландів та Франції у освоєнні майстерності сироваріння. Всі отримані навички практикуємо та реалізуємо на міні-сироварні. Вже маємо перші «смачні» результати», — зазначив він.

Наразі компанія готує повний пакет документів для початку будівництва. Основна ідея бізнесу — «виготовлення якісного, екологічного продукту з власної сировини», відзначив голова Голова фермерського господарства та співзасновник компанії Назар Кміть.

«Плануємо виготовляти широкий спектр продукції, починаючи від молодих сирів таких як: фета, моцарела, адигейський, пармезан, голландський, гауда та інші. Також цікавим є для нас виготовлення йогуртів, морозива з козячого молока, дитячого харчування, і технічні можливості купленого обладнання та проект заводу це передбачають», — розповів він.


Для довідки: ФГ «Фаворит КІМ» та компанія «Добра корівка» — це комплекс фермерських господарств молочного скотарства, який представлене корівником і телятником та трьома козячими фермами. Співзасновниками є Назар Кміть та Юрій Швидченко, а Микола Кміть є головним інвестором.

У грудні 2015 р. компанією було імпортовано стадо племінних кіз альпійської породи із Франції із 365 голів. Нині активно ведеться племінна справа.