На Херсонщині запрацювало фруктосховище на 1,5 тис. т

13 листопада 2018, 11:29 4041

Агрофірма радгосп «Білозерський» (Херсонськая обл.) у листопаді 2018 р. запустило першу чергу фруктосховища на 1,5 тис. т. Загальна потужність проекту розрахована на 3 тис. т.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації.

Як зазначається, діюче сховище має 10 холодильних камер, розрахованих на 150 тонн кожна.

«Використання саме таких невеликих камер є економічно доцільним, адже при відкритті камери порушується її внутрішнє середовище, і яблука потрібно реалізувати протягом обмеженого терміну» — пояснив керівник підприємства Віталій Шишенко.

На наступний рік у підприємства є плани розпочати закладення на зберігання власного винограду. Він вимагає спеціального обладнання та особливих технологій, які дозволяють зберігати таку тендітну культуру, як виноград, цілих 10 місяців.

«Ми також зараз досліджуємо можливості зберігання черешні та персику. Ці культури також зберігати складніше, і не всі сорти годяться для цього. Але зрештою ми почнемо зберігати і ці фрукти, щоб наші співвітчизники могли споживати взимку не турецький імпорт, а нашу українську продукцію, — зазначає Віталій Шишенко.

Наразі в агрофірмі «Радгоп Білозерський» у розпалі закладання яблука в нове фруктосховище. Підприємство вже має контракти на постачання партій яблук у мережі супермаркетів: Джонаголд, Гала, Чемпіон, Голден Делішес та інші популярні сорти яблук з Білозерщини вже почнуть надходитити з нового сховища у грудні цього року.


Для довідки: Агрофірма радгосп «Білозерський» є одним із потужних виробників плодово-ягідної продукції на Херсонщині.