Авангард почне відвантаження яєць в країни ЄС в кінці місяця

20 лютого 2018, 15:25 3655

Птахокомплекс «Авіс» (Хмельницька область), який входить в структуру найбільшого в Україні та Європі виробника яєць та сухих яєчних продуктів агрохолдингу Avangardco («Авангард»), отримав дозвіл на експорт харчових яєць (класу «А») до Європейського Союзу.

Як повідомляє прес-служба холдингу, уже наприкінці лютого підприємство має намір розпочати відвантаження яєць до країн ЄС. За підсумками 9 місяців 2017 року компанія експортувала продукції на $21,4 млн (491 млн. шт. яєць: 341 млн шт. яєць та 1,763 тони порошку, що еквівалентно 150 млн шт. яєць), що становило близько 25% всього виторгу.

«Компанія не має наміру обмежуватися  квотами на постачання яєць із України в Європу. Наразі наявні за Угодою про асоціацію квоти ледь перевищують 10% від всього виробництва яєць підприємствами Avangardco. Відтак ми очікуємо швидкого вичерпання квот, проте маємо намір продовжувати експорт, оскільки попри високу маржинальність європейського ринку, для нас пріоритетним є завдання завоювання довіри 500 мільйонів споживачів в ЄС», — говориться у повідомленні.

Як зазначають у компанії, вихід на європейський ринок — це не лише ознака високого рівня якості технологічних процесів, засвідчена вимогливими європейськими контролюючими органами. Це ще й велика відповідальність і велика можливість для торування шляху для інших продуктів харчування українського походження в Європейському Союзі.


Для довідки: птахокомплекс «Авіс» є одним з найсучасніших і найбільших птахокомплексів в світі. Потужність підприємства становить 5,2 млн. голів одноразового утримання курей-несучок, а річна виробнича потужність — 1,616 млрд. яєць. Виробничі майданчики підприємства відповідають європейським стандартам і сертифіковані за ISO 22000:2005 та HACCP.

Avangardco («Авангард») — одна з найбільших агропромислових компаній України, що спеціалізується на виробництві курячих яєць і сухих яєчних продуктів. За станом на 30 червня 2017 року Компанія займає 24% промислового ринку яєць і 64% ринку сухих яєчних продуктів в Україні. 

Нещодавно Держпродспоживслужба повідомляла про отримання дозволу на експорт яєць та яєчних продуктів одним з українських виробників.