Мрія запустила інтерактивну карту для бджолярів

05 квітня 2018, 10:39 7336

Агрохолдинг «Мрія» запустив першу в Україні інтерактивну карту медодайних культур, на якій відображаються актуальні посівні площі всіх медодайних культур Агрохолдингу із зазначенням сорту, прогнозованого періоду цвітіння, інформації щодо планових робіт з обприскування, необхідної кількості бджолосімей для якісного запилення тощо.

Проект реалізований силами ІТ-спеціалістів «Мрії», говориться у повідомленні компанії.

Як зазначається, мета проекту — забезпечити плідну взаємодію аграріїв із бджолярами, допомогти їм організувати логістику між масивами медодаїв та налагодити ефективну комунікацію. Завдяки новій розробці бджолярі з шести областей Західної України, де працює «Мрія» (Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська) зможуть отримати доступ до інформації про понад 60 тис. га медодайних культур, які вирощує Агрохолдинг, подавати заявку та резервувати місця для своїх пасік на визначених масивах. Також для користувачів інтерактивної карти «Мрії» передбачено SMS-інформування про час цвітіння та внесення ЗЗР.

«Для «Мрії» цей проект перш за все соціальний. Наша Компанія активно підтримує кооперативний рух, і серед створених за підтримки «Мрії» кооперативів значну частку займають саме бджолярські. Агрохолдинг допоміг цим кооперативам із закупівлею обладнання, навчанням, а тепер ще й створив інструмент, який дозволить пасікам ефективно організувати свою роботу, а отже — зібрати більше меду і збільшити свій дохід», — розказала директор з комунікацій та соціальних проектів «Мрії» Нонна Шмідік.

Отримати детальнішу інформацію, зареєструватись та отримати доступ до інтерактивної карти медодайних культур «МРІЇ» можна на сайті.


Для довідки: Україна входить в ТОП-3 світових експортерів меду. У 2017 році обсяги експорту цього продукту з України побили свій історичний рекорд: країна експортувала 67,8 тис. тонн меду на суму $133,8 млн. Зараз в Україні налічується понад 400 тис. пасічників, які мають 4 млн. вуликів і виробляють приблизно 100 тис. тонн меду в рік.

«Мрія Агрохолдинг» обробляє 180 тис. га землі у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській і Рівненській областях. Потужність елеваторів і зерносховищ - 600 тис. т.