Мрія стартувала збір картоплі

18 серпня 2016, 08:15 2450

Днями на полях «Мрія Агрохолдинг» стартував збір картоплі. Культуру в цьому році вирощують в Тернопільській області на площі 2 тис. га. Картопля має різні терміни дозрівання, тому завершити її викопування розраховують не раніше, ніж в жовтні.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Для збору картоплі ми використовуємо 4 комбайни, обладнані відеокамерами, з системою контролю за копкою, можливими поломками, швидкістю вивантаження і всіма процесами при збиранні. Це важливо, оскільки в цьому році площу під картоплю збільшили більш ніж у 4 рази», — розповів операційний директор «Мрія Агрохолдинг» Віктор Кухарчук.

Він також уточнив, що в зв'язку з тим, що в минулому році компанія перейшла до нових власників, через успадковані проблеми компанія змушена була засіяти порівняно невелику площу — 460 га. Однак це дозволило максимально зберегти сортовий склад культури, утримати напрямок і вже в цьому році відновити обсяги вирощування картоплі на масштабному рівні.


Для довідки: «Мрія Агрохолдинг» — провідний виробник і селекціонер картоплі в Україні. Агрохолдинг вирощує більше 20 сортів картоплі, класифікованих за 3-ма категоріями. Будучи провідним селекціонером посадкової картоплі в Україні, компанія вирощує її як для власних потреб, так і для продажу. Для тривалого зберігання картоплі Агрохолдинг використовує 2 сучасних картоплесховища загальною місткістю 100 тис. т. Також, до складу «Мрії» входять два крохмальних заводи.