Мрія претендує в лідери з виробництва картоплі

26 листопада 2018, 13:21 2080

Агрохолдинг «Мрія» в 2019 році  може стати одним з найбільших  виробників картоплі в Україні.

Про це розповів генеральний директор «Мрія Агрохолдинг» Саймон Чернявський, говориться у повідомленні Української асоціації виробників картоплі.

«SALIC в світі займає високі позиції у виробництві картоплі. Я думаю, що об'єднана організація буде одним з найбільших виробників картоплі в Україні. Точну площа ми поки не знаємо, десь в районі від 1 до 3 тис. га», — повідомив Саймон Чернявський.

Він також зазначив, що зараз проходить злиття двох організацій в одну, і разом планують збільшувати рентабельність виробництва і нарощувати ефективність.

«Зараз йде процес об'єднання. Ми будемо інвестувати значні кошти в капіталізацію «Мрії», оскільки вона довгий час не мала достатнього ресурсу. Це будуть інвестиції в техніку, в інфраструктуру, в самі технології, добрива, захист і генетику. Технологія дуже близька до технології виробництва Saudi Agricultural and Livestock Investment Co. (SALIC)», — додає він.


Для довідки: «Мрія Агрохолдинг» обробляє 165 тис. га землі у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській і Рівненській областях. Потужність елеваторів і зерносховищ — 380 тис. т. В 2018 р саудівська компанія Saudi Agricultural & Livestock Investment Co. (SALIC) купила агрохолдинг «Мрія».