МХП наростить переробку в Нідерландах

10 жовтня 2016, 09:10 2523

«Миронівський хлібопродукт» (МХП) має намір вивести завод з переробки м'яса птиці в Нідерландах на потужності 10 тис. т на місяць з нинішніх 1,5 тис. т на місяць і планує на ньому почати глибоку переробку.

Про це повідомив голова правління агрохолдинга Юрій Косюк, передають «Українські новини».

«Ми сьогодні вийшли на 1,5 тис. т на місяць, я думаю, що наша мета — 10 тис. т на місяць. Ми до неї йдемо», — сказав Косюк.

Крім того, він наголосив, що поки це підприємство, як відомо, здійснює лише частину переробки продукції, але в майбутньому планує глибоку переробку.

Косюк констатує складність роботи на європейському ринку, зокрема через високі мита, тому що компанія працює на цьому ринку поза межами безмитної квоти.


Для довідки: МХП — вертикально інтегрована компанія. Серед напрямків діяльності — рослинництво, птахівництво і м'ясопереробка. Земельний банк МХП становить близько 370 тис. га. З 2008 року акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.

Нагадаємо, цього року «Миронівський хлібопродукт» запустив завод з перероблення м'яса птиці в Нідерландах, інвестиції в проект становили $3,5 млн.