Дрібні фермери отримають доступ до елеваторів ДПЗКУ

22 грудня 2016, 17:59 2106

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» та Громадська спілка «Аграрний союз України» сьогодні, 22 грудня, підписали меморандум про співпрацю з питань організації та координації роботи з торгівлі зерновими, олійними культурами та продуктами їх переробки.

Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства.

«Ми підписали цей документ з метою налагодження довгострокового системного та взаємовигідного співробітництва. Усі положення меморандуму ґрунтуються на принципах сприяння захисту інтересів сільгоспвиробників. Сьогодні корпорація — не тільки впевнений гравець на вітчизняному зерновому ринку, а й надійний державний партнер для фермерських господарств», — зазначив в.о. голови правління ДПЗКУ Олександр Григорович.

У свою чергу, голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков наголосив на необхідності та важливості такої взаємодії для українських аграріїв.

«Це історична подія. Дрібні та середні сільгоспвиробники нарешті отримають підтримку держави, зокрема через доступ до розгалуженої інфраструктури елеваторних потужностей ДПЗКУ на взаємовигідних умовах. Ми вдячні за це і сподіваємось на подальшу ефективну та плідну співпрацю», — прокоментував подію Геннадій Новіков.

Як зазначається у меморандумі, робота відбуватиметься в рамках Координаційної групи з питань співпраці, засідання якої проходитимуть раз на місяць. Також у рамках цієї групи можуть бути створені експертні комітети по визначених напрямках співробітництва.