ЛНЗ-Лебедин розпочав підготовку до чемпіонату України серед аматорів

22 лютого 2019, 09:19 4117

Команда «ЛНЗ-Лебедин» у лютому розпочала тренування на повітрі та товариські матчі. Про це повідомив президент «ЛНЗ-Лебедин» Андрій Полтавець.

Говорячи про суперників, він окреслив, що це будуть команди або з професійним статусом, або учасники аматорського чемпіонату України.  

«Часу для розкачки немає, тому нам важливо грати з сильними суперниками для якісної підготовки до весняної частини змагань. Ми також не плануємо брати участь в передсезонному турнірі ім. В. Першина та в розіграші Кубку області, щоб уникнути великого навантаження на футболістів», — констатував Андрій Полтавець. 

За його словами, кардинальних змін у складі команди не буде. 

Футболісти клубу ЛНЗ-Лебедин здобули Кубок України з аматорського футболу (червень, 2018 р.)
Футболісти клубу ЛНЗ-Лебедин здобули Кубок України з аматорського футболу (червень, 2018 р.)

При цьому Андрій Полтавець додав, що у найближчі роки команда не планує брати участь на професіональному рівні. 

«Планувати в нашій країні більше ніж на 3-5 років не можна нічого — ні бізнес, ні спорт. Ми більше 10-ти років грали в обласних змаганнях перед тим, як спробувати свої сили на всеукраїнському рівні, нам ще є що доводити і за що боротись на аматорському рівні», — констатував він. 

Джерело фото: fc-lnz.com
Джерело фото: fc-lnz.com

Андрій Полтавець додає, що футбольний клуб «ЛНЗ-Лебедин» — це вже не просто гарна футбольна команда, а частина бренду LNZ Group. Тому почесний президент клубу, голова наглядової ради LNZ Group Дмитро Кравченко і до футболу ставиться так же вимогливо, як і до бізнесу, додає Андрій Полтавець. 

«Звісно, результати сезону оцінені ним (Дмитром Кравченком — Прим. Ред.) позитивно. Єдиний мінус для нього (моя особиста думка) — це навіть не поразка від Дніпра, а те що у фіналі аматорського кубку ми грали проти наших друзів з «Вікторії». Йому, мабуть, ці ігри було дивитись найважче — дві рівносильні, дві рідні команди, які однаково заслуговували на перемогу. З одного боку — гордість, з іншого — розчарування, що хтось програє», — поділився думками Андрій Полтавець.  


Для довідки: Дві команди LNZ Group стали переможцями двох найважливіших матчів з аматорського футболу в 2018 році. 10 червня «ЛНЗ-Лебедин» здобув Кубок України з аматорського футболу, а вже 29 червня «Вікторія» отримала перемогу на Чемпіонаті України сезону 2017/2018 серед аматорів. 

ФК «ЛНЗ-Лебедин» наразі є лідером 2 групи чемпіонату України серед аматорських команд. Весняна частина чемпіонату розпочнеться з 4 квітня.