LNZ Group: обмолот кукурудзи гальмують дощі

17 жовтня 2016, 13:34 2785

На полях LNZ Group триває збір урожаю. Станом 17 жовтня на полях всіх трьох кластерів завершили обмолот гібридного соняшнику, який був висіяний на площах понад 1,5 тис. га.

Про це розповів директор з аграрного виробництва LNZ Grouр Роман Франчук, повідомляється на сайті групи.

На завершальних стадіях збір сої. Її лишилося дозбирати лише на полях Шполянщини.

«На Шполянському кластері ми експериментально висівали сою більш пізніх сортів, тож вона тільки нещодавно дозріла», — уточнює Роман Франчук. 

Упродовж останніх років LNZ Grouр суттєво збільшує площі сої. Це вигідна культура, говорить фахівець, яка ідеально підходить для сівозміни. Тож цьогоріч посівні площі сої були збільшені майже вдвічі — до 7 тис. га.

Щодо гібридної кукурудзи, то першими із її зборами упоралися аграрії Сумського та Лівобережного (Черкащина) кластерів. Ще 160 га залишилося зібрати на Шполянщині.

Дещо інша ситуація із товарними посівами — соняшник і кукурудзу ще продовжують збирати. Зокрема, на Сумщині під збір підлягає ще понад 2 тис. га соняшнику, а також вся кукурудза (9 тис. га). Чималі обсяги робіт лишаються і на полях Шполянського кластера. Як зазначає Роман Франчук, повністю зібрали лише соняшник, кукурудзи — лише 22%.

«Схожа ситуація і на полях Лівобережного кластеру. Там соняшник вже також зібраний, а кукурудзи — лише 15%. Маємо великі посіви, тому рухаємося поступово, — зауважує фахівець. — Загалом по Україні кукурудзу ще мало хто встиг зібрати. До того ж непросто вести роботи зі збору урожаю після проливних дощів».

Як уточнили в компанії, весь зібраний урожай LNZ Grouр обробляє на власних виробничих потужностях. Зокрема, кукурудзу приймає Лебединський насіннєвий завод. Для цього на підприємстві завчасно було проведено всі необхідні підготовчі роботи.

«Завод налаштований приймати всі заплановані об'єми кукурудзи згідно з графіком, і працює на повну потужність», — розповідає директор заводу Анатолій Ткаченко

Нещодавно на заводі було встановлене новітнє обладнання, серед якого, зокрема, фотосепаратор. Тепер точність калібрування насіння підвищено до 99,9%.


Для довідки: LNZ Group — сучасна диверсифікована агропромислова компанія, що об'єднує 33 агрофірми в Черкаській та Сумській областях. Орендує 60 тис. га землі і забезпечує роботою 3 тис. працівників в сезон. LNZ Group входить до десятки компаній, що найбільш динамічно розвиваються в секторі насінництва.