Пільгове кредитування: Syngenta уже готує аграріїв до посівної 2018 р.

30 листопада 2017, 10:57 6631

Syngenta 29 листопада 2017 р. спільно з АТ «ОТП Банк» і ПАТ «ПроКредит Банк» оголосила про запуск нової програми «ЛегкоПосівна» в рамках проекту «Фінансові рішення», яка надає сільгоспвиробникам можливість пільгового кредитування на придбання насіння та ЗЗР компанії Syngenta.

Як говориться у повідомленні компанії, пропозиція буде доступною до посівної кампанії 2018 р. та діятиме у всіх областях України.

Фермер, який купує продукцію компанії Syngenta через офіційних дистриб’юторів, матиме можливість отримати пільгові кредитні ставки для придбання насіння та ЗЗР за вигіднішими цінами відповідно до прайс-листа обраного дистриб’ютора.

«Наші банки-партнери надаватимуть фінансування за вигідними відсотковими ставками на придбання ЗЗР та насіння Syngenta, починаючи  від 7,0 % річних на гривневі та від 4 % річних на валютні кредити. Відсутні будь-які додаткові комісії. Учасник може бути впевнений у прозорості та зручності інструменту», — розповідає керівник відділу «Фінансові Рішення» у країнах СНД компанії Syngenta в Україні Хелен Феірлемб.

Розробники програми зазначають, що в ній можуть взяти участь виробники, які бажають отримати кредитування, починаючи від 1,5 млн грн. Для тих, хто обмежений заставою, розроблена можливість кредитування виключно під заставу майбутнього врожаю або фінансову аграрну розписку. Максимальні суми кредитування в такому випадку досягають 30 млн грн.  Залежно від банку-партнера уся процедура оформлення кредиту від моменту подачі документів займає до 9 робочих днів на суму до 8 млн грн та орієнтовно від 2 до 4 тижнів, якщо сума є більшою .

«Для участі у програмі сільгоспвиробникові потрібно подати заявку на кредитування до обраного (-их) банку-партнера,  пройти процедуру фінансово-економічного аналізу, після чого отримати погодження і встановлений  кредитний ліміт у хоча б одному з банків-партнерів. Після того як кредитний ліміт затверджено, фермер надає банкові-партнеру рахунок на купівлю продуктів Syngenta від офіційного дистриб’ютора, який співпрацює з нами за програмою фінансування. Далі виробник отримує кредитний транш за пільговою кредитною ставкою і сплачує рахунок відповідному дистриб’юторові. Все досить просто», — резюмує Хелен Феірлемб.

У рамках програми «ЛегкоПосівна» Syngenta розділяє з виробником витрати на фінансування насіння й ЗЗР, а відтак може забезпечити аграріям пільгові процентні ставки від АТ «ОТП Банк» та ПАТ «ПроКредит Банк». Програма «ЛегкоПосівна» передбачає декілька стандартних підходів щодо оформлення кредиту, погоджених між компанією Syngenta та банками-партнерами, які пропонують сільгоспвиробникові гнучкий графік погашення кредиту, 0 % за видачу кредиту та не потребує першого внеску. Термін кредитування – до 12 місяців.

 «Перший кредит для сільськогосподарського підприємства був виданий у 2008 році. Сьогодні доля кредитного портфеля для агробізнесу досягла 45 % від загального портфеля банку. Ми маємо багаторічний досвід роботи у цієї галузі та добре розуміємо, що графік посівної розписаний по днях, тому затримка з виділенням фінансування може спричинити збій у роботі підприємства на весь рік. Ми приймаємо рішення швидко, — як правило, цей термін не перевищує 5 робочих днів». — розповідає голова правління ПАТ «ПроКредит Банк» Віктор Пономаренко.

В АТ «ОТП Банк» переконані, що синергія зусиль із Syngenta в рамках програми «ЛегкоПосівна» дозволить українським фермерам купувати якісну продукцію компанії — лідера ринку на вигідних умовах.

«Попереднє  рішення про фінансування приймається протягом 1 дня, Наш Банк має значний досвід у фінансуванні сільськогосподарських підприємств, адже ми надаємо  широкий спектр банківських послуг агробізнесу з 1998 року. На початку 2017-го ми запустили проект «Агро Фабрика». Ця програма фінансування адаптована до потреб малого та середнього агробізнесу. В процесі роботи над проектом ми виявили основні проблеми аграріїв при співпраці з банками. Всі скаржилися на довгий розгляд кредитного проекту, великий пакет документів та вимогу повного покриття кредиту заставою. В результаті ми вивели унікальну формулу продукту «Швидко+Просто+Без застави». «Агро Фабрика» — це конвеєр із прийняття швидких кредитних рішень за спрощеною процедурою і з лояльним підходом до застави». — акцентує член Правління АТ «ОТП Банк» Алла Бініашвілі.