Кусто Агро докупить безпілотники

14 листопада 2018, 15:44 1845

Компанія «Кусто Агро» запровадила на полях своїх господарств відео- та фотофіксацію власним дроном.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«У цьому році практикували в тестовому режимі підрахунок кількості рослин, що зійшли. Результатами лишилися задоволені. І тепер у найближчих планах — закупівля ще двох БПЛА», — говориться у повідомленні.

В компанії також зазначають, що поєднання моніторингу БПЛА із супутниковим дозволяє отримувати більш повну картину того, що відбувається в полях.

«Дуже цінним додатковим джерелом інформації про вегетацію культур стала система Cropio. Вона дозволяє одразу бачити, які локальні проблеми є на полях: пересіви, недосіви, хвороби, шкідники тощо», — пояснили в «Кусто Агро».

Після діагностування проблеми агроном за GPS-координатами виїжджає безпосередньо на проблемну ділянку. Фотографує, описує проблему та пропонує варіант її вирішення, формуючи звіт в електронному вигляді.


Для довідки: «Кусто Агро» є частиною міжнародного холдингу Kusto Group. «Кусто Агро» була заснована для побудови вертикально інтегрованої компанії в галузі аграрного сектору України. Бізнес компанії — це виробництво і реалізація продукції рослинництва з високою доданою вартістю за рахунок інноваційних бізнес-концепцій, задовольняючи зростаючі потреби ринків, що розвиваються за напрямками: рослинництво, елеватори, транспортні послуги та трейдинг. Загальна потужність трьох елеваторів компанії становить 90 тис. т одночасного зберігання.