КУН виводить на ринок нові моделі садової техніки

16 червня 2017, 12:20 2917

Компанія «КУН-Україна» представила на виставці «АГРО-2017» оновлені лінійки своєї техніки на чотирьох крупних дилерських майданчиках. Іменинником експозиції «МІНЕТЕХ», зокрема, став садовий обприскувач Oktopus 1500. У перекладі назва означає «Восьминіг», — вочевидь, через набір з 5 пар гнучких повітряних проводів з дифузорами (форсунками) на кінцях.

Змонтована струменева технологія обприскувача дозволяє йому найточніше контролювати процес розпилювання. Деталі агрегату виготовлені з оцинкованої сталі, мають підвищену стійкість до корозії. Бак розрахований на 1500 л. 

Особливий попит на садову техніку спостерігається у аграріїв Вінницької, Хмельницької, Чернівецької і Тернопільської областей, які традиційно схиляються до садівництва та виноградарства, зазначає керівник Хмельницького представництва «МІНЕТЕХ» Олександр Дорофеєв.

«У всіх на вустах питання про власність на землю та її максимально ефективне використання, думають, як отримати більше вигоди на меншій кількості землі. Порахували, що собівартість 1 га саду може дорівнювати собівартості 12 га орної землі», — констатує він.

Фото: КУН-Україна
Фото: КУН-Україна

Більшість клієнтів «МІНЕТЕХ» переходять на розведення інтенсивних садів, оптимально звужують міжряддя. КУНівський обприскувач Oktopus 1500 філігранно потрапляє у найвужчі з них. Є можливість регулювати ширину. Електронне обладнання дозволяє керувати потоком, за необхідності почергово відключати секції, рухатися дуже близько біля крони дерев і потрапляти точно на листя робочим розчином, а також економити розчин і не зменшувати швидкості.

«Однорідний розподіл та контроль агрохімікатів для оптимального захисту — головна особливість цього обприскувача. Господарі зараз дуже уважно все рахують, — говорить  постачальник. — Зокрема, один із наших клієнтів зізнався: на 50 га витрачає до €100 тис. на численні обробки протягом сезону. Звісно, на якісному агрегаті не стане економити».

Фото: КУН-Україна
Фото: КУН-Україна

Ірина Садова, AgroPortal.ua