Косюк анонсував будівництво нового біогазового комплексу

07 березня 2017, 09:50 4613

Голова правління компанії «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк анонсував проект з будівництва нового біогазового комплексу на Вінницькій птахофабриці.

Про це з посиланням на прес-службу компанії повідомляє AgroTimes.

Проект буде реалізований в рамках запланованого розширення Вінницького птахокомплексу і передбачає 2 етапи. У першому — заплановано переробку 460 т курячого посліду на добу, у другому планується подвоєння цього обсягу.

Наприкінці будівництва у 2020 році проектна потужність складе 20 МВт. Орієнтовна вартість біокомплексу — близько $27 млн.

«Це унікальний проект з переробки курячого посліду, який буде не тільки найбільшим в Україні, але й у світі. І його найголовніша складова — це екологічність, — підкреслив Юрій Косюк. — По-перше, ми вирішуємо задачу утилізації відходів птахівництва. По-друге, ми отримуємо енергію для власних потреб».

Як він уточнив, реалізація подібних проектів — це реальний крок до енергонезалежності України, тому МХП завжди готовий ділитися своїм досвідом і практикою з вітчизняними компаніями.


Для довідки: МХП — вертикально інтегрована компанія. Серед напрямків діяльності — рослинництво, птахівництво і м'ясопереробка. Земельний банк МХП становить близько 370 тис. га. З 2008 року акції компанії котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.

З 2012 р. на птахофабриці «Оріль-Лідер», яка входить в структуру МХП, успішно працює біогазовий комплекс потужністю 5 МВт.