Канадській Fairfax дозволили купити акції Астарти

04 листопада 2016, 09:05 3033

Антимонопольний комітет (АМКУ) надав дозвіл Fairfax Financial Holdings (Канада) на опосередковане придбання акцій агропромислового холдингу «Астарта».

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Відзначається, що придбання забезпечить перевищення 25% голосів у вищому органі управління компанії.

«N. B.!» Аграрна хитрість: хто стоїть за іноземними інвесторами в Україні

Крім того, регулятор надав дозвіл на узгоджені дії у вигляді виконання умов, передбачених у додатку до договору про купівлю-продаж акцій від 24 серпня, укладеного між компаніями Aluxes Holding Limited, Albacon Ventures Limited (обидві — Кіпр) і Fairfax Financial Holdings Limited у вигляді зобов'язання утриматися від конкуренції протягом двох років.


Для довідки: нагадаємо, раніше Fairfax Financial Holdings планувала придбати 9,99% акцій «Астарти».

«Астарта» — вертикально-інтегрований холдинг, який з 1993 року працює в галузі цукрового і сільськогосподарського виробництва. Основна діяльність агропромхолдингу полягає у вирощуванні буряку, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру і супутньої продукції (меляса та сухий гранульований жом. — Прим. ред.), а також молока і м'яса.

Fаirfax — холдингова фінансова компанія, яка через мережу власних компаній займається інвестиційним менеджментом, страхуванням майна та відповідальності. Штаб-квартира групи знаходиться в Торонто (Канада). Акції холдингу в обігу на фондовій біржі в Торонто. Виручка Fаirfax в першому півріччі 2016 р. зросла на 22,5% — до $5,093 млрд, а чистий прибуток — в 4,8 разу, до $276,8 млн.