Інститут здоров'я рослин контролює життєздатність сходів узимку

24 листопада 2018, 08:00 1896

«Інститут здоров«я рослин» пропонує послуги з моніторингу озимих культур під час зимівлі, які допоможуть оцінити стан посівів та, за необхідності, розробити комплекс заходів для його покращення.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Для оцінки життєздатності посівів вчені інституту використовують метод монолітів. Залежно від розміру поля вирубують декілька монолітів ґрунту розміром 30×30 см, які містять два паралельні рядки рослин, і транспортують їх до лабораторії. Рослини обережно розморожують і поміщають у сучасні кліматичні камери, які імітують погодні умови відновлення вегетації», — розповідають в «Інституті здоров'я рослин».

Далі вчені досліджують якісні та кількісні показники зразків — оцінюють життєздатність посівів, проводять фітопатологічну експертизу, роблять діагностику щодо забезпечення поживними речовинами. У випадку виявлення пошкоджень аграріям надаються рекомендації для захисту та підживлення культур на період виходу із зимівлі.    

За словами спеціалістів інституту, такий сервіс дозволяє контролювати стан посівів упродовж всієї зими і вчасно захищати та підживлювати сходи, щоб отримати щедрий та здоровий урожай озимих культур.