ІМК завершила посів ярих культур

28 травня 2019, 11:20 1313

ІМК 22 травня завершила весняну посівну кампанію сезону-2019.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Посівні площі під соняшником цьогоріч склали 22,8 тис. га, під соєю — 10,8 тис. га, під кукурудзою — 69,5 тис. га. Також близько 1 тис. га було засіяно кормовими культурами на забезпечення потреб тваринницького комплексу.

«В поточному сезоні посівну кампанію нам вдалось провести у близькі до оптимальних строки, незважаючи на те, що проходила вона із певними паузами, спричиненими погодними умовами. Вже традиційно можу сказати, що цьому сприяла в першу чергу злагоджена робота всієї команди ІМК, як виробничої, так і адміністративної, чітке планування всіх робіт, а також гарна підготовка техніки до весняно-польових робіт, здійснена в період міжсезоння», — прокоментував операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

Також, за його словами, не останню роль відіграло суттєве підвищення продуктивності праці внаслідок вдосконалення системи мотивації виробничого персоналу, і звісно ж подальший рух в напрямку автоматизації та дигіталізації всіх виробничих процесів.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 123,9 тис. га землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2018 році IМК отримала чистий прибуток в розмірі $27,6 млн і EBITDA $50,8 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.