ІМК завершила збір озимої пшениці

11 серпня 2016, 11:28 2540

«Індустріальна молочна компанія» (ІМК) 9 серпня завершила збір озимої пшениці.

Пшеницю було зібрано з площі в 15,4 тис. га, урожайність склала 4,8 т/га в бункерній вазі, повідомляє прес-служба агрохолдингу.

Як наголошується, в цьому році врожайність озимої пшениці в ІМК трохи нижче, ніж у попередні роки (врожайність 2014-2015 рр. близько 5,0 т/га), що пов'язано зі складними погодними умовами, які спостерігалися в регіонах господарювання ІМК під час посіву і вегетації озимої пшениці в 2015/16 МР.

«Осіння посуха завадила якісним сходам, а дощі в травні-червні перешкоджали своєчасному внесенню добрив і засобів захисту рослин і негативно вплинули на запилення пшениці. А ось сорти пшениці з довгим вегетаційним періодом, у яких запилення проходило при сприятливих погодних умовах, дали дуже добрі результати, до 7 т з га. Однак таких сортів у нас було посіяно трохи, до 10% площ під пшеницею», — коментує результати збирання озимої пшениці директор з виробництва ІМК Владислав Лавріненко.

За його словами, в поточному році вже передбачено кілька технологічних змін, щоб захистити озиму пшеницю від погодних ризиків та підвищити врожайність і якість зерна.

«Це і додатковий фунгіцидний захист, покращене азотне і сірчане харчування, а також збільшення частки високопродуктивних сортів іноземної селекції до 70%», — пояснив Владислав Лавріненко.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя, картопля); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. Агрохолдинг обробляє 136,6 тис. га землі, розташованих у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України.

Компанія була заснована в 2007 р. у травні 2011 р. відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.