ІМК завершила обмолот озимої пшениці з рекордним урожаєм

06 серпня 2019, 12:20 1967

ІМК закінчила обмолот озимої пшениці 1 серпня 2019 р. 

Як говориться у повідомленні компанії, пшениця була зібрана з площі 13,1 тисяч гектарів, урожай склав понад 82,3 тисяч т, що дало змогу зафіксувати рекордну за всі 12 років господарювання компанії врожайність у 6,3 т/га.

Цей показник на 11% вище попереднього рекорду компанії, і на 55% вище середнього показника в Україні (за даними Мінагропроду станом на 31 липня середня врожайність озимої пшениці в Україні склала 4,04 т/га).

«Досягти зазначених, більш ніж достойних результатів, нам вдалось завдяки комплексу позитивних чинників. Посів культури восени 2018 року було здійснено в оптимальні агротехнологічні терміни та на оптимальну глибину, що, на рівні зі сприятливими погодними умовами (адже ми мали теплу довгу осінь), дало змогу
отримати гарні дружні сходи і «запустити» культуру в зиму розкущеною фактично на ста відсотках площ, в доброму стані», — зазначив операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

За його словами, також гарному розвитку пшениці сприяла помірно тепла волога весна, а своєчасно проведені виробничою командою ІМК захисти, підживлення та всі інші, передбачені технологічною картою операції, дали змогу мінімізувати негативний вплив червневої спеки.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 123,9 тисяч гектарів землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2018 році IМК отримала Чистий прибуток в розмірі $27,6 млн і EBITDA $50,8 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.