ІМК ввела в експлуатацію два нових силоси на Вирівському ХПП

17 жовтня 2016, 11:54 3117

В рамках реалізації стратегії ІМК з модернізації потужностей зі зберігання зернових та олійних культур, у жовтні 2016 року на Вирівському ХПП (Сумський кластер ІМК) введено в експлуатацію два нових силоси для зберігання зерна, загальною ємкістю 15 тис. т.

Про це AgroPortal.ua повідомила пресс-служба агрохолдингу.

Як відмічають в компанії, сучасні силоси італійського виробництва (FRAME), обладнані канадськими конвеєрами (HSI), відомого світового виробника AG GROWTH INTERNATIONAL, були побудовані за 3 місяці.

Нові силоси для зберігання зерна були встановлені на заміну старих горизонтальних складів на території Вирівського ХПП та інших зерноскладів компанії, розташованих в межах Сумського кластера ІМК.

«Реалізація даного проекту має декілька вигід для ІМК. Це і економія логістичних витрат, і застосування оптимальної технології зберігання, що передбачає мінімальне травмування зерна, а також зменшення загальних витрат на зберігання та доробку зерна», — розповів технічний директор ІМК Андрій Гавриленко.

Вирівське ХПП. Джерело фото: ИМК
Вирівське ХПП. Джерело фото: ИМК

Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя, картопля); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. Земельний банк — 136,6 тис. га землі, розташованих у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована в 2007 році.

У 2015 році ІМК отримала чистий прибуток у розмірі $14,0 млн, EBITDA $66,5 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.

Вирівське ХПП входить до складу Сумського кластера ІМК. Загальна потужність — 67 тис. т одноразового зберігання зернових і олійних.