ІМК підбила підсумок обмолоту кукурудзи врожаю 2017 р.

07 лютого 2018, 14:04 3737

Днями в компанії ІМК завершено збирання кукурудзи врожаю 2017 року.

Незважаючи на непростий сезон, який характеризувався несприятливими погодними умовами, що і стало причиною довготривалого обмолоту, отриманим результатом в компанії більш ніж задоволені, адже із площі понад 67 тисяч га вдалось зібрати майже 610 тисяч т зерна, при цьому бункерна врожайність склала 9,1 т/га — показник на рівні рекордного сезону-2016, говориться у повідомленні компанії.

«Не дивлячись на надзвичайно важкий для аграріїв 2017 рік, коли внаслідок холодної весни, посушливого літа та насиченої опадами осені, врожайність кукурудзи по Україні в цілому знизилась на 18% порівняно з 2016 роком, а терміни збирання зернової значно затягнулись, нам в ІМК вдалось повторити рекорд, встановлений роком раніше, та зібрати 91 центнер кукурудзи з гектара», — зазначив операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

За його словами, підґрунтям для такого результату, поряд із інтенсифікацією технології, стала ціла низка запроваджених інноваційних рішень, котрі дозволили ефективніше використати матеріально- технічні та людські ресурси.

«Серед таких інновацій — стовідсотковий супутниковий моніторинг використання техніки, виконання польових операцій з використанням систем автопілотування з GPS-сигналом високої точності, перехід на електронний облік польових робіт та товарно-матеріальних цінностей, посекційний контроль при посіві та обприскуванні, на частині площ — застосування диференційованої норми добрив на основі аналізу ґрунту», — сказав Вержиховський.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя, картопля); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 136,6 тисяч гектарів землі, розташованих у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована в 2007 р. У 2016 році IМК отримала чистий прибуток у розмірі $21,8 млн і EBITDA $59,0 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.