Група УкрАгроКом і Гермес-Трейдинг підготувала проектів на $300 млн

04 жовтня 2016, 14:15 2301

Група компаній «УкрАгроКом» та «Гермес-Трейдинг» підготувала інвестиційні проекти розвитку агрологістики на 2025-2030 рр. для спільної реалізації з зацікавленими сторонами в розмірі понад $300 млн.

Про це в інтерв'ю виданню «Порти України» розповів директор компанії «Гермес-Трейдинг» Юрій Скічко.

За його словами, в останні роки у зв'язку з важкою ситуацією в країні міжнародні та українські комерційні банки, що працюють в Україні, здебільшого відмовлялися від довгострокового фінансування, тому інвестиційні проекти на сьогодні заморожено.

«На даний момент ми проводимо передінвестиційну підготовку щодо низки проектів. Провели безліч зустрічей на суднобудівних заводах, спілкувалися з проектантами і компаніями-операторами, стивидорами, шіппінговими компаніями. Вивчаємо шляхи зменшення капітальних витрат для інфраструктурних об'єктів... Перед нами стоїть завдання акумулювати ресурс і зробити річкову логістику дешевшою», — каже Юрій Скічко.

Також, зазначає він, група шукає менш капіталомісткі технології, опрацьовує технологію мобільних перевалочних майданчиків вздовж Дніпра, на яких можна перевалювати зерно.


Для довідки: ТОВ «УкрАгроКом» було засновано у 2000 році, а в 2001 р. підприємство купило перший елеватор на 12 тис. т. У 2002  р. засновано ТОВ «Гермес-Трейдинг». Сьогодні група компаній «УкрАгроКом» та «Гермес-Трейдинг» — це сільськогосподарська корпорація, яка динамічно розвивається і спеціалізується на виробництві зернових і олійних культур, вирощуванні свиней і великої рогатої худоби, торгівлі зерновими. Земельний банк — 75 тис. га, загальна потужність зберігання зерна — 353 тис. т.