Grain Alliance відкриє свої елеватори для усіх агрокомпаній України

11 травня 2018, 14:23 3629

Grain Alliance (ТОВ «Баришівська зернова компанія») цього року планує розпочати прийом зерна на елеватори від сторонніх агропідприємств.

Про це розповів заступник директора з виробництва Олександр Хомів, говориться у повідомленні компанії.

«Кожного року в залежності від змін цінової політики на електроенергію, природній газ та заробітну плату за місяць до прийняття ранніх зернових ми складаємо кошторис приймання зерна. У цьому році ми плануємо збільшувати оборот зерна на елеваторах, тому будемо приймати на обробку і зберігання зерно не лише наших господарств, але й сторонніх організацій», — сказав він.

Grain Alliance найближчим часом затвердить вартість послуг елеватора.

«Плануємо вкласти низку договорів з іншими компаніями щодо надання послуг елеватора. Чесний підхід у наданні послуг, використання сучасного обладнання відомих зарубіжних і вітчизняних виробників, технологій доробки та зберігання зерна надає нашим елеваторам можливості прийняти зерно різної якості й вологості з подальшим доведенням до експортних кондицій, що гарантує експорт зернових та олійних культур на рівні світових стандартів», — додав Хомів.

Вже зараз на елеваторах компанії розпочали підготовку ланоки логістичного ланцюга зерновиробництва та зернозбереження.

«Для цього ми вже провели огляд під»їзних шляхів, пунктів прийому автомобілів, сушильного відділення, відділення для зберігання, внутрішніх транспортних засобів. Також перевірили системи освітлення та автоматизації. Створено план і графік виконання робіт по підготовці елеваторного комплексу до приймання та зберігання зернових і олійних нового врожаю. Планові роботи вже розпочалися. До збору ранніх зернових за 10-15 днів роботи будуть завершені», — сказав директор з виробництва.

Він уточнив, що компанія планує цього року прийняти на зберігання близько 40 тис. тонн продовольчої пшениці, як і в минулому році. За необхідністю передбачається співвідношення зберігання ранніх культур наступне: 70% — в силосах і 30% — у підлогових сховищах.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 200 тис. т. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.