Grain Alliance розпочала збирання сої та кукурудзи

07 вересня 2018, 13:05 2207

Grain Alliance (ТОВ «Баришівська зернова компанія») 4 вересня 2018 р. розпочала збір сої.

Як говориться у повідомленні компанії, найпершими у збиральну кампанію зернобобової культури включилися працівники Черкаського регіону компанії, 5 вересня почали збирати у Північній Полтавщині, 6 вересня — на Київщині.

«Найближчі дні до збору сої візьмуться у Південній Полтавщині та Чернігівщині. Паралельно в усіх регіонах «Баришівської зернової компанії», за винятком Чернігівщини, яка розпочне 10-го вересня, збирають соняшник. Також 6-го вересня у Чернігівському регіоні стартував збір ранньостиглого гібриду Р8521 зернової кукурудзи», — повідомили у помпанії.

Перші результати зі збору сої — задовільні, зазначають у Grain Alliance.

«Ми перевиконуємо бюджетний план за урожайністю культури. На перших полях Черкаського регіону компанії середня урожайність сої становить 36 ц/га. Також перевиконали бюджетний план і по урожайності соняшнику. Найбільшу урожайність соняшника (40,4 ц/га) маємо у Північній Полтавщині», — повідомив перший заступник генерального директора компанії Богдан Черемха.

Перші результати дозволяють стверджувати, що цьогорічна врожайність сої буде не менше планових показників, уточнили в компанії. Збір сої і соняшника за похожох погоди планують завершити до кінця вересня.

«Водночас і дощ нам необхідний. Ми з 10 -го вересня йдемо у посівну. Сьогодні вже випробовуємо посівний комплекс. А для дружніх сходів пшениці конче необхідний дощ», — зазначає головний агроном Північнополтавського регіону Юрій Фесенко.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 200 тис. т. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.