ДПЗКУ закупить по форварду кукурудзи на 900 млн грн

17 травня 2018, 16:03 3706

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) виконала на 100% план із закупівлі пшениці урожаю 2018 г. в рамках весняної форвардної програми по раннім та пізнім зернових культурам. Сільгоспвиробників профінансовано на суму більше 450 млн грн.

Як говориться у повідомленні компанії, в кінці травня закінчується етап укладання форвардних договорів на поставку пшениці, ячменю та вівса.

«На сьогоднішній день увага держкорпорації вже зосереджена на закупівлю стратегічної експортної зернової культури — кукурудзи врожаю 2018. Згідно плану форвардної програми ДПЗКУ має намір закупити 300 тис. тонн цієї культури та перерахувати аграріям майже 900 млн грн попередньої оплати», — говориться у повідомленні.

За результатами показників форвардних закупівель ранніх зернових врожаю 2018 року лідирують Хмельницький, Волинсько-Рівненський, Сумський та Дніпропетровсько-Запорізький регіональні відділи.

«Наголошуємо, що умови закупівель зерна майбутнього врожаю 2018 року залишаються без змін. Після підписання договору на поточний рахунок сільгоспвиробника перераховується попередня оплата в розмірі 3 000 гривень за 1 тонну. Вартість коштів не буде перевищувати 11% річних. Оформлення сільгоспвиробником аграрної розписки прискорює процедуру погодження та отримання попередньої оплати за зерно майбутнього врожаю», — додали в ДПЗКУ.

Поставка кукурудзи за форвардними договорами має бути здійснена до 1 грудня поточного року, підкреслили в компанії.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.