ДПЗКУ повернули 345 млн грн боргів минулих років

19 квітня 2017, 13:06 2050

На рахунки «Державної продовольчо-зернової корпорації України» з початку поточного маркетингового року повернуто понад 345 млн грн дебіторської заборгованості минулих періодів.

Про це повідомив в. о. голови правління ДПЗКУ Олександр Григорович, інформує прес-служба корпорації.

«Ми значно активізували роботу з повернення дебіторської заборгованості минулих років, внаслідок чого тільки за останні чотири місяці на рахунки корпорації вдалось повернути майже 144 млн грн. Для порівняння, за аналогічний період минулого року сума повернень становила 1,8 млн грн», — розповів Олександр Григорович.

Очільник корпорації також наголосив, що  наразі у компанії посилено контроль за виконанням договірних зобов’язань, впроваджено механізм перевірки походження зернових, а також проведено службові розслідування щодо діяльності і філій корпорації, і її співробітників, за результатами яких звільнено працівників, причетних до виявлених порушень.

Окрім того, за результатами перевірок до правоохоронних органів з жовтня 2016 року направлено 17 звернень, за якими розпочато досудове розслідування.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.