ДПЗКУ подвоїла обсяги експорту зерна до Китаю

19 липня 2018, 08:00 4098

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» у 2017/18 МР вела активну торгівлю зі своїм стратегічним партнером — китайською компанією ССЕС.

Так, за підсумками року на адресу свого головного партнера ДПЗКУ відвантажила більше 1 млн т зернових культур, що перевищує аналогічний показник поставок минулого сезону у 2 рази, говориться у повідомленні корпорації.

«ДПЗКУ займає високі позиції в рейтингу експортерів збіжжя з України та більша частина в її експортній торгівельній позиції належить кукурудзі. Пріоритетним ринком збуту кукурудзи для держкорпорації залишається КНР, а саме, китайська компанія ССЕС, про що свідчить те, що 90% відвантаженого збіжжя на ССЕС становить саме кукурудза», — говориться у повідомленні.

Уточнюється, що ДПЗКУ здійснює поставки зернових через свого головного партнера ССЕС у треті країни. Так, державний зерновий оператор експортує збіжжя до таких країн як Австрія, Франція, Португалія, Нідерланди, Італія, Єгипет, Алжир, Бангладеш, Тунісу та ін.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.