ДПЗКУ збільшила потужності з фасування борошна

23 січня 2019, 16:12 2290

Кролевецький комбінат хлібопродуктів, що входить до «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (ДПЗКУ), завершив монтаж нової фасувальної лінії борошна.

Процес тестування та запуску нового обладнання пройшов успішно, говориться у повідомленні ДПЗКУ.

«Виробнича потужність нового фасувально-пакувального обладнання турецької компанії Sagbil складає фасування в паперові пакети вагою 1 кг — 26 шт./хв, 2 кг  — 20 шт./хв, 5 кг — 10 шт./хв. Друга оновлена лінія ДВА-ТКМ-16 дозволяє фасувати пакети вагою 5 кг з потужністю 8 т/зміну», — говориться у повідомленні.

Як зазначають в ДПЗКУ, таке технічне переоснащення філії та робота одночасно двох потужних фасувальних ліній дозволить підприємству підвищити рівень задоволення споживчого попиту, збільшити продуктивність та покращити свої фінансові показники.

«Протягом наступного місяця планується запуск автоматичної лінії з фасування та пакування сипучих продуктів на Черняхівському елеваторі, продовжуватимуться дії щодо приведення у відповідність інфраструктури переробних філій ДПЗКУ вимогам ISO 22000:2005 (HACCP)», — додають в корпорації.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.