ДПЗКУ профінансувала аграріїв на 110 млн грн

16 грудня 2016, 10:21 1671

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» успішно завершила форвардну програму закупівель зерна врожаю 2016 року.

Про це повідомила начальник відділу форвардних закупівель Наталія Головань, інформує пресс-служба ДПЗКУ.

«В рамках цієї програми сільгоспвиробників було профінансовано на загальну суму у майже 110 млн грн. На даний час усі зобов«язання між сторонами виконані на 100%. Дебіторська заборгованість за форвардними договорами відсутня», — зазначила Наталія Головань.

За її словами, на даний час триває прийом документів для участі у форвардній програмі закупівлі озимини врожаю 2017 року, яка була розпочата 1 листопада, а також йде активна підготовка до другого етапу форварду — закупівлі ярих культур.

«Форвардні програми ДПЗКУ спрямовані на підтримку середніх та малих сільськогосподарських підприємств і ми раді, що наразі маємо з їх боку високу зацікавленість та розширюємо нашу пряму співпрацю», — поінформувала Наталія Головань.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.