ДПЗКУ відвантажує зерно на експорт через річкові термінали

06 лютого 2019, 14:11 1941

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) в рамках виконання своїх експортних зобов«язань перед партнерами використовує транспортування зерна внутрішніми територіальними водами Дніпра.

Зокрема, для експорту до Північної Африки ДПЗКУ здійснила закупівлю фуражного ячменю на річкових терміналах Херсонської та Запорізької області, говориться у повідомленні компанії.

«Основна партія продукції була завантажена на морське судно на філії ДПЗКУ «Миколаївський Портовий Елеватор». Після завантаження судно здійснило перехід на зовнішній рейд Миколаївського морського порту (Банка Трутаєва) для дозавантаження ячменю, перевезеного з  річкових терміналів», — говориться у повідомленні.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має у своєму складі два власних річкових термінали (Голопристанський та Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження збіжжя на водний транспорт.