ДПЗКУ оновлює обладнання на елеваторах

29 липня 2016, 11:57 1840

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) продовжує реалізовувати план капітальних інвестицій на 2016 р.

Про це розповів заступник директора департаменту елеваторної та переробної діяльності Віталій Костів, повідомляється на сайті корпорації.

За його словами, з середини серпня на 10 підприємств корпорації поставлять автоматичні пробовідбірники італійської компанії Stork, яка виграла тендер. 

«Інші 19 пробовідбірників встановлять на філіях ДПЗКУ на початку вересня, що дасть можливість перевірити пізні культури — кукурудзу, сою та соняшник», — зазначив він.

Найближчим часом підприємства корпорації обладнають КШП, що дасть змогу дотримуватися правильних норм зберігання збіжжя в складських приміщеннях.

Також відмічається, що наразі план капітальних інвестицій виконано на 94%.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яної заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.