ДПЗКУ збільшила експорт борошна і висівок на 45%

28 серпня 2017, 11:18 3168

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) у 2016/17 МР на зовнішні ринки поставила майже 79 тис. т борошна та висівок, у планах збільшення обсягів до 95 тис. т.

Про це повідомив перший заступник голови правління ПАТ «ДПЗКУ» Віталій Шулежко, говориться у повідомленні корпорації.

«У 2016/17 маркетинговому році ми вийшли на лідерські позиції серед вітчизняних компаній за поставками борошномельної продукції на зовнішні ринки. Загалом було експортовано 78,9 тис. тонн, що на 46% або 24,6 тис. тонн перевищує обсяги реалізації у попередньому сезоні», — зазначив Віталій Шулежко.

За його словами, корпорація відвантажує борошно та висівки до країн Африки (Анголи, Судану, Того, Беніну), ОАЕ, Молдови, Ізраїлю, які протягом останніх років залишаються основними споживачами української борошномельної продукції. У планах керівництва — розширення кола постійних партнерів та збільшення обсягів відвантажень до 95 тис. т, додав голова ДПЗКУ.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік