ДПЗКУ робить ставку на експорт борошна

27 березня 2017, 12:26 1824

Філії «Державної продовольчо-зернової корпорації України» за липень-березень поточного маркетингового року здійснили переробку більше 164 тис. т пшениці, що майже на 20 тис. т перевищує аналогічний показник минулого сезону.

Про це повідомив директор департаменту елеваторної діяльності та реалізації готової продукції Геннадій Гордієнко, інформує ДПЗКУ.

«З початку цього маркетингового року у напрямку переробної діяльності спостерігалось невелике відхилення від показників минулого сезону. Проте, вже з жовтня нам вдалось суттєво набрати обертів і забезпечити позитивну динаміку зростання виробничих показників. Загалом за неповних 9 місяців цього сезону обсяги переробки склали понад 164 тис. т, що на 12% більше у порівнянні з попереднім періодом», — зазначив Геннадій Гордієнко.

 

За його словами, відповідно було збільшено і обсяги реалізації продукції переробки. Загалом з початку маркетингового року відвантажено понад 108 тис. т, що складає 127% від планових показників та на 17% перевищує обсяги відвантаження минулого року.

«У порівнянні з минулим сезоном, в нас дещо змінилась структура реалізації готової продукції — обсяги реалізації на внутрішньому ринку було дещо зменшено, водночас значно збільшено поставки борошномельної продукції на зовнішні ринки. З липня обсяги реалізації на внутрішньому ринку становили 49 тис. т проти 63 тис. т у минулому сезоні, а на зовнішні ринки було відвантажено майже 60 тис. т борошна та висівок, що втричі перевищує обсяги експортних поставок 2015/16 МР», — розповів Геннадій Гордієнко.


Для довідки: протягом поточного маркетингового року ДПЗКУ утримує лідерсство за експортом борошна з України.