Держрезерв відсудив у Хліб України 2 млрд грн

23 травня 2017, 15:27 2866

Державна акціонерна компанія «Хліб України» за рішенням суду має сплатити Державному агентству резерву України понад 2 млрд грн.

Про це говориться в повідомленні Держрезерву.

Як відзначається, позовні умови до відповідача по декількох справах були мотивовані тим, що «Хліб України» порушив умови договору і не повернув відпущену Держрезервом на умовах позики пшеницю. Боржник рішення суду щодо повернення заборгованості та штрафних санкцій не виконав.

Після цього Держрезерв звернувся до суду із заявою про зміну способу виконання рішення, зобов’язавши ДАК «Хліб України» сплатити вартість матеріальних цінностей державного резерву.

Враховуючи неможливість повернення пшениці боржником, господарський суд міста Києва прийняв рішення змінити спосіб виконання із майнового на грошовий  та видав накази про примусове виконання на суму більше 2 млрд грн.


Для довідки: загальна сума задоволених позовів Держрезерву у 2014 році склала 18,6 млн грн, у 2015 р. — 2 млрд грн, у 2016 р. — 623 млн грн.  Найбільшими боржниками перед Держрезервом наразі є «Нафтогаз України», та Дніпровський металургійний комбінат.