Головний агроном МХП викритий у фінансових махінаціях

27 березня 2019, 09:51 3494

Головного агронома МХП Олексія Сергієнка викрито у спричиненні збитків компанії з метою отримання особистої фінансової вигоди.

Про це AgroPortal.ua повідомили у агрохолдингу. 

«Багато років працюючи у компанії, Олексій Сергієнко зловживав службовим становищем та лобіював інтереси компаній-постачальників, які брали участь у тендерах, отримуючи за це фінансову нагороду від контрагентів», — говориться у повідомленні. 

Так, нещодавно під час тендеру служба безпеки МХП попередила збитки компанії на суму $116 тис., які могли настати внаслідок зловживань Олексія Сергієнка.

«Перевірка на поліграфі підтвердила підозри щодо порушень зі сторони головного агронома компанії процедур тендерів та особистого фінансового зацікавлення у їхніх результатах. Ймовірно, що причиною таких дій могла бути сукупність людських факторів, характер яких залишається незрозумілим», — пояснили в МХП.

За результатами перевірки службою безпеки, 26 березня 2019 р. головного агронома МХП Олексія Сергієнка було звільнено з компанії.

«Посада головного агронома є однією з ключових у холдингу і подібна втрата є суттєвою. Проте в компанії успішно діє програма «Кадровий резерв», яка передбачає розвиток ефективних співробітників, які здатні займати керівні посади і рости всередині компанії», — додають у МХП.


Для довідки: Агрохолдинг МХП — провідний виробник курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє і контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових і олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць і вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також займає провідну позицію в рослинництві: кукурудзу МХП вирощує для виробництва комбікормів, інші культури — пшеницю, ріпак і т.д. для експорту.